Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Isaacmans Ruimtevlucht Is Een Dag Uitgesteld

Ruimte-uitstapje van zakenman Isaacman dag uitgesteld, lek gevonden

Isaacman's ruimtevlucht is een dag uitgesteld

De eerste commerciƫle ruimtevlucht van Axiom Space, die de zakenman Jared Isaacman en drie andere bemanningsleden naar het Internationale Ruimtestation (ISS) zal brengen, is uitgesteld met ƩƩn dag. Reden hiervoor is een lek dat is ontdekt in het vloeistofkoelsysteem van de Crew Dragon-capsule.

Axiom Space, het bedrijf dat de missie organiseert, meldde dat het lek werd ontdekt tijdens een routine-inspectie voorafgaand aan de lancering. Het bedrijf verklaarde dat het lek "klein" is en dat het met vertrouwen wordt gewerkt aan een oplossing.

Lancering nu gepland voor vrijdag

De lancering van de Crew Dragon-capsule, die aan boord van een SpaceX Falcon 9-raket zal worden gelanceerd, stond oorspronkelijk gepland voor donderdag. De lancering is nu opnieuw gepland voor vrijdag 15 april om 13:00 uur.

Bemanning blijft in goede gezondheid

De vier bemanningsleden, die naast Isaacman bestaan uit de Amerikaanse astronaut Michael LĆ³pez-AlegrĆ­a, de Spaanse piloot Pablo Ɓlvarez FernĆ”ndez en de IsraĆ«lische piloot Eytan Stibbe, zijn in goede gezondheid en bereiden zich voor op de lancering van vrijdag.


Comments